Gelincik Film Konusu - Yorumları - İnceleme

 Netflix üzerinden izleyebileceğiniz Gelincik filmi konusu, oyuncuları ve film yorumları üzerine hazırladığımız inceleme sayfamıza hoş geldiniz. Burada sizlere film hakkında bir kaç fikrimizi paylaşmak istiyoruz.

Gelincik

Öncelikle filmin yönetmen koltuğunda Orçun Benli ismini görüyoruz. Oyuncu kadrosunda ise Bülent Ahmet Parlak, Ahmet Mümtaz Taylan ve Kaan Yıldırım gibi oyuncular var. 

Gelincik filminin bu kadar adından söz ettirmesinin en büyük sebeplerinden birisi, hem konusunun 90'lı yıllardaki politik meseleleri ile aslında günümüze gönderilen mesajlar içermesi, hemde suç ve dram üzerine harika bir köşe kapmaca senaryoya sahip olmasıdır. 

Gelincik Filmi Konusu

Filmin başlarında Ayhan isimli karakteri gözlemlemeye başlıyoruz. Ayhan, polislik görevinden ayrılmış ve ormanda sade ve sessiz bir hayat yaşamayı tercih etmiş birisidir. Avcılık yaparak gününü geçiren Ayhan, bu avlardan birinde Karadayı ile rastlaşır ve tanışır.

Gelincik Filmi

O esnada Ayhan'ın vurduğu bir gelincik ile ilgili Karadayı ona kehanetler içeren bir hikaye anlatır. Filmin ismi de zaten buradan gelmektedir çünkü Ayhan bu gelincik kehaneti ile yaşamaya başlayacaktır!

İzleyenlerin en çok da filmin son 10 dakikasına dikkat etmeleri tavsiye ediliyor çünkü filmin esas vurucu kısmı burada!

Filmin bu kadar ilgi çekmesinin en büyük sebeplerinden birisi de hiç şüphesiz ana karakterlerden biri olarak rol alan Ahmet Mümtaz Taylan ismidir! Oyunculuğunu benim de tartışmasız bir şekilde sevdiğim ve afişinde kendisini gördüğüm her filmi izlerim dediğim bir isimdir.

Gelincik Konusu

Gelincik filmi eleştirileri konusunda da en çok eleştiri alan noktalardan birisi hikayenin çok kaliteli ama filmin içerisinde çok zayıf kalması... özellikle çekim açılarının seyir zevki vermemesi ve gereksiz kamera hareketliliğinden de tepki çekmiştir.

Film içerisinde bir monotonluk, sadelik ve sıkıcı bir atmosfer hissedebilirsiniz. Ancak tekrar belirtmekte fayda görüyorum ki, filmin son 10 dakikası için bu zahmete girmeye değer. 

Toplamda 1 saat 18 dakikalık bir film için boş vaktiniz varsa bizim için değerlendirilebilir bir tavsiye olacaktır Gelincik filmi...

Yorum Gönder

0 Yorumlar