En İyi Jason Statham Filmleri [Top 10 Liste]

1967 doğumlu ve çoğunlukla aksiyon filmleri ile tanınan Jason Statham, İngiliz asıllı ünlü bir aktördür. 

Bu özel sayfamızda sizlere Jason Statham'ın rol aldığı en iyi 10 filmi listelemeye çalışacağız. Ve her filmin başlığında, film severlerin yorumlama ve oylama yaptığı IMDB sitesindeki ilgili filmlerin puanlarını da paylaşacağız. 

Sıralama ise IMDB puanlarından bağımsız olarak tamamen bizim zevkimize göre ve karışık şekilde listelenmiştir. Dilerseniz sayfanın altındaki yorum kısmını kullanarak bizlere kendi favori Jason Statham filmlerinizi listeleyebilir ve diğer takipçilerimize tavsiyede bulunabilirsiniz.

1. Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana / IMDB - 8.2

Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana

Çocukluğu birlikte geçmiş dört arkadaş Eddie, Tom, Soap ve Bacon ellerindeki yüklü miktarda parayı katlamak için kumara yatırırlar. Bu arkadaş grubunun en kurnazı ve en iyileri olarak masaya Eddy'yi gönderirler fakat karşı taraf ondan daha kurnazdır. İşler umduğu gibi gitmez ve oyun sonunda Eddy, Hatchet Harry'e yarım milyon pound borçlanır. Hatchet parasını pek hoş olmayan yöntemlerle alan bir kumarbazdır. Ödemedikleri süre boyunca her birinin parmakları birer birer kesilecektir. Bu yüzden arkadaş grubunun bir an önce parayı toplaması gerekmektedir. Başlarına gelen olayları komik ve merak uyandırarak anlatan suç ve mizahı birbiriyle harmanlayan bu film, Jason Statham'ın usta oyunculuğuyla taçlanmıştır.

2. Banka İşi / IMDB - 7.2

Banka İşi

Başrollerini Jason Statham ve Saffron Burrows’un üstlendiği aksiyon dolu bir diğer filmle devam edelim. Filmin gerçek olaydan esinlenilip sinema perdesine yansıtılması benim ayrı ilgimi çeken konulardan bir tanesiydi. 35 seneden uzun bir süre önce, Londra'da Sherlock Holmes'un de müzesinin bulunduğu ünlü Baker Street'te ki bankanın soyulmasını ele alıyor. Bankanın kasasına tünel kazarak, milyon dolarlık servetleri ele geçirip ortadan kayboluyorlar. Ne çalanlar ne de çalınanlar asla bulunamıyor ve olay sadece birkaç gün manşette kalıp daha sonra basın susturularak olay ortadan kaldırılıyor. Yapımcılarına göre bu film “cinayet, seks ve yolsuzluğun inanılmaz söylenmemiş hikayesi” olarak tanımlanıyor. Birleşik Krallık ailesini içeren skandal dolu kutular yok ediliyor. Yaşanmış olayları izlemeyi seviyorsanız kaliteli başrolüyle bu film size büyük keyif verecektir.  

3. Taşıyıcı / IMDB - 6.8

Taşıyıcı

Sadece özel müşteriler için çok özel teslimatlar yapan bir şoför hayal edin. Kendi kuralları olan ve disiplinden asla ödün vermeyen Frank Martin, taşıdığı şeyin içeriğini sormadan bir yerden bir yere teslim etmek üzerine hayatını özel şoför olarak idame ettirmektedir. Taşıdığı paketin içeriğini asla öğrenmemek veya paketi açmamak gibi çok özel bir kuralı olan eski asker Frank, bu kuralını çiğnemek zorunda kalacaktır. Çünkü mola verdiği bir anda bagajını kontrol ederken, taşıdığı paketin hareket ettiğini fark eder. Kuralını kendine hatırlatıp paketi ellememeye karar verse de merakına yenik düşen Frank, bu kararından dönmeye ve paketi açmaya karar verir. İçinde Lai (Shu Qi) isminde bir kadının olduğu bu özel teslimat paketinden sonra işler taşımacılıktan hayatta kalma mücadelesine dönüşecektir. Çünkü artık peşinde onu öldürmek isteyen birileri ve kaçak Asyalıların bulunduğu bir gemiyi durdurma görevi onu beklemektir.

4. Taşıyıcı 2 - 6.3

Taşıyıcı 2

2002 yılında ilk filmi çekilen Taşıyıcı serisinin ikinci bölümü ile karşınızdayız. Yoğun ilgi gören Taşıyıcı filmi 3 yıllık bir aradan sonra ikinci bölümünde Frank Martin bu sefer beklentimizin aksine gerçekten bir özel şoför olarak karşımıza çıkıyor. Hem de görevi ise oldukça zengin bir ailenin küçük çocuğu olan Jack'i okuldan eve evden okula götürüp getirmek. Gayet sakin bir görev değil mi? 

Ancak olaylar bu sakinliği bozacak ve çok daha komplike hale getirecek şekilde değişmeye başlayacaktır. Jack'in aşı olması gereken bir gün yine Frank onu hastaneye götürüp refakat eder. Doktor ve asistanın sahte kişiler olduğunu fark etmesi çok uzun sürmez ve Jack'in başına bir şey gelmemesi için onu oradan aksiyon dolu anlardan sonra kurtarmayı başarır. Fakat evin girişinde tekrar yakalanır ve çocuğu teslim etmesi için fidyeciler tarafından çocuğun hayatı karşılığında tehdit edilir. Bunun sonucunda Frank ne yazık ki çocuğu fidyecilere götürür ve kendi eliyle teslim etmek zorunda kalır.

Sonrasında ise Frank için artık intikam ve Jack'i kurtarma görevi başlayacaktır. Tabii bu olayın aslında basit bir çocuk kaçırma meselesi olmadığını da anlaması çok uzun sürmez.

5. Taşıyıcı 3 / IMDB - 6.0

Taşıyıcı 3

Jason Statham'ın Taşıyıcı film serisinde rol aldığı son film olan Taşıyıcı 3'te bu sefer Frank Martin'i yaşadığı son olaylardan sonra elini eteğini her işten çekmiş bir şekilde buluyoruz. Tanıdık müşterilerinden gelen işler için tanıdığı ve güvendiği isimleri taşıyıcı olarak yönlendiren Frank, bu işlerden birinde görev alan ama görevi başarıya ulaştıramayan bir arkadaşının yarım kalan işini devralması için tehlikeli müşterisi tarafından zorlanır. 

Sonunda işi bitirmeyi kabul eden Frank, yine ilk filmdeki gibi canlı bir kadını bir yerden bir yere götürme görevine başlar. Bir yandan da işin detaylarını ve asıl amaçlanan şeyi de gün yüzüne çıkarmaya çalışır. Bu uzun yolculukta birbirleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olan Frank ve Valentina (Natalya Rudakova), duygusal olarak da yakınlaşmaya başlarlar. Artık konu hem hayatta kalma hem de sevdiği kadını koruma savaşına dönüşecektir.

6. İtalyan İşi / IMDB - 7.0

İtalyan İşi

Altın külçelerle dolu bir kasa soygunu ile başlayan macera, gruptaki bir hainin tüm ganimete tek başına el koymak istemesi ile son bulacaktır. Bir baba gibi sevilen grup lideri John Bridger (Donald Sutherland) ölümü ile sonuçlanan bu hain hesaplaşma sonrasında diğer grup üyeleri hayatta kalmayı başarır ama tüm bu ihaneti tezgahlayan Steve Frazelli (Edward Norton) onları öldü zanneder. Külçeleri azar azar bozdurarak gününü gün eden Steve, aslında kendini nasıl bir intikam senaryosunun ortasında bulacağından habersizdir. Artık bu noktadan sonra çetenin sağ kalan üyeleri için hem babalarının kanı hemde altınların gerçek sahiplerine kavuşması üzerine bir savaş başlayacaktır.

Kadrosunda Mark Wahlberg, Charlize Theron ve Edward Norton gibi ünlü isimlerin yer aldığı bu özel Jason Statham filmini hem aksiyon hem gerilim seven takipçilerimize şiddetle öneriyoruz.

7. İntikam Vakti / IMDB - 7.1

İntikam Vakti

Guy Ritchie'nin filmlerinden hoşlananlar için harika bir Jason Statham buluşması bizleri bekliyor. Adrenalinin yüksek tempoda olduğu İntikam Vakti filminin orijinal ismi "Wrath of Man" yani Adamın Gazabı'dır. Her iki türlü de filmin tamamen bir intikam kurgusu üzerine yoğrulduğunu anlamak zor değil. 

Jason bu film H ismi ile karşımıza çıkıyor ve güçlü yetenekleri sayesinde tüm soygun teşebbüslerini bertaraf eden yetenekli bir güvenlik görevlisi olarak gözümüze çarpıyor. Para yüklü ağır zırhlı araçların korumalığını yapan H, aslında oğlunun intikamını almak isteyen bir babadır. Ve bu kanın muhatapları ise H'nin çalıştığı özel şirketten başkası değildir. Ki zaten H'nin bu işe başlaması ve başarılı olması da intikam planının çok özel bir parçasıdır.

Gizem, merak, aksiyon ve dram yüklü İntikam Vakti filmini kesinlikle izlemenizi tavsiye ederiz.

8. Tetikçi 2: Yüksek Gerilim / IMDB - 6.1

Tetikçi 2: Yüksek Gerilim

Gerilim kelimesine takılıp sakın filmdeki gerilimin vurgulandığını sanmayın. Ciddi anlamda yüksek gerilim hattında yaşaması, aksi takdirde öleceğini bilen bir adamın savaşını izleyeceğiz. Çinli bir çete liderinin Chev Chelios'un (Jason Statham) kalbini bir operasyon ile çalıp kendine takması ve yerine elektrik ve pille çalışan yapay bir kalbi takması sonucunda, Chev'in kalbini geri almak için girdiği mücadeleye tanıklık edeceğiz.

Hayatta kalmasının tek yolu, yüksek adrenalindir. Bunun için dövüşmek, aksiyon, gerçek elektrik veya adrenalinini üst seviyede tutacak ne varsa yaparak yoluna devam etmesi ve ona bu hayatı yaşatanlardan intikamını alması gerekiyor.

Amy Smart'ın yardımcı oyunculuğu ile bizleri duraksız bir heyecan ve gerilimin beklediği Tetikçi 2 filmini izlenecekler listenize eklemenizi öneriyoruz.

9. Hızlı ve Öfkeli 7 / IMDB - 7.2

Hızlı ve Öfkeli 7

Bu efsanevi seriyi sağlam oyuncu kadrosuyla şimdiye kadar çoğumuz sevip benimsemiştik zaten. İşin güzelliği Jason Statham'ın oyunculuğuyla taçlanınca tadından yenmiyor bizce. Konusuna gelince, Dominic Toretto ve arkadaşları artık suç dünyasını bırakıp yeni hayata adım atmak niyetindedirler fakat arka planda işler hiç düşündükleri gibi değildir. Kardeşini yoğun bakıma sokanlara karşı intikam yemini etmiş, Toretto ve ekibini öldürme planları yapan Deckard Shaw'dan habersizdirler. Tüm bunların yanında Somalili terörist Jakarde ve Mr. Nobody kod adlı hükümet görevlisi, Tanrının Gözü denilen çok önemli bir yazılımın peşine düşerler. Durumlar böylesine karışmışken ekibi tekrar toplayan Dominic, hem Shaw'dan kurtulmanın hem de yazılımı ele geçirmenin planını yaparak harekete geçerler. Sonuç yine hüsran gibi gözüküyor çünkü peşlerindeki adamlar bizim ekipten daha kurnazdırlar. Ekibin başı dertte bakalım üstesinden gelebilecekler mi? Keyifli seyirler.

10. Ajan / IMDB - 7.0

Ajan Jason Statham

2015 yapımı Ajan filmini bu özel listeye eklememizin sebebi ise aksiyon ve komediyi aynı yapımda seyretmeyi seven takipçilerimize yönelik bir tavsiyede bulunmaktır. Melissa McCarthy'nin başrolünde olduğu ve Susan Cooper gibi masa başı çalışan ama işinin ehli bir analistin başına gelen macerayı, Jason Statham'ın yardımcı oyunculuğu ile keyifli bir aksiyon ve komedi tadında seyredeceğiz.

Ölümcül silahların ticaretini yapan gizli bir örgütün içine sızması ve dünyayı bu dertten kurtarmaları gereken özel ajanlar Bradley Fine (Jude Law) ve Rick Ford'un (Jason Statham) yanında ilk defa sahaya çıkacak olan Susan Cooper da (Melissa McCarthy) yer alacaktır. Kendi potansiyelini keşfedeceği bu riskli ve tehlikeli macerada, bakalım ajanlarımızın başına neler gelecek!

Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. İtalyan İşi filmi benim için yıllar geçse de eskimeyecek ve tekrar tekrar izleyebileceğim kalitede bir film. Aslında günümüz yapımlarına göre sade ve basit gibi dursa da, alanındaki öncü filmlerden biri olması nedeniyle bu kalitesini korumaya devam edecektir.

    YanıtlaSil
  2. Ajan filmi, Jason Statham’ın oynadığı filmler arasında en sevdiğim filmlerden biri. Bu filmde, Jason Statham’ın hem aksiyon hem de komedi türünde ne kadar başarılı olduğunu görebilirsiniz. Bu filmi izlemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. Jason Statham, bu tür aksiyon filmlerinin ustası ve "Tetikçi 2" onun yeteneklerini tüm ihtişamıyla sergiliyor. Karizmatik ve sert duruşuyla, izleyiciyi ekran başına çekiyor ve karakterine gerçekten inanıyorsunuz. O, soğukkanlılığı ve keskin nişancılığıyla olağanüstü bir profesyonel tetikçi olarak karşımıza çıkıyor.

    Filmdeki aksiyon sahneleri muhteşemdi! Dövüş sekansları inanılmaz bir şekilde koreografi edilmişti ve Statham'ın fiziksel yetenekleriyle harmanlanarak izleyiciyi adeta büyüledi. İzlerken, nefesimi tutmuş gibi hissettim ve karakterin zorlu durumlarla nasıl başa çıktığını görmek gerçekten etkileyiciydi.

    YanıtlaSil

FilmReferans ailesine hoş geldin :) Burada yapacağın yorumlar, film analizlerimizin bir parçası olacaktır. Özellikle de senin gibi bizi takip eden / ziyaret eden diğer kullanıcılarımız için film ile ilgili ekstra bir bilgi olacağını unutma lütfen! Buna göre, yorumlarında (izlediysen) film hakkında ipuçlarını / fikirlerini ve (varsa) Spoiler verirken okuyucuyu uyarmayı ihmal etmemeni rica ediyoruz. Katkıların için de şimdiden teşekkürler ♥