Mark Wahlberg Filmleri - En İyi 10 Mark Wahlberg Filmi

 Amerikalı oyuncu Mark Wahlberg tam olarak 5 Haziran 1971 doğumludur ve oyunculuk yeteneğinin yanı sıra, televizyon yapımcılığı ve müzisyen olarak da tanınır. Pek çok filmde yer almış ve oscar adaylıkları bulunan Mark Wahlberg filmleri için size özel bir liste hazırladım.

Bu listemizde sizlere Mark'ın rol aldığı ve bana göre en iyi 10 filmini içeren sıralamayı yapmaya çalıştım. Bu arada filmlerin sırası favorilere göre değil, yapım tarihlerine (Yeniden eskiye) göre sıralanmıştır.

Büyük Felaket (2016)

Büyük Felaket 2016

Su altındaki petrolü çıkarmak için kurulmuş bir rafinerideki sızıntı yüzünden ortaya çıkan kabus dolu dakikaları, Mark Wahlberg'in Elektronik teknisyeni rolü ile bize harika ve çarpıcı bir şekilde yansıtmayı başarmışlar. Orijinal ismi Deepwater Horizon olan filmin konusu aslında 2010 yılındaki BP petrol sondaj kulesinin gerçekten patlaması ve ortaya çıkan sızıntının yarattığı felaketi işliyor. Bu nedenle filme verilen önem ve değer bir tık daha artmış oluyor. Mark'ın teknisyen rolü ile bu sondaj kulesinde mahsur kalan arkadaşlarını kurtarmaya çalışma çabaları sizi derinden etkileyecek ve sürükleyecek bir aksiyon ve dram sunuyor!

Son Kalan (2013)

Son Kalan (2013)

Eveeeet. İşte şimdi size Mark'ın en güzel ve en gerçekçi performanslarından biri olan savaş ve aksiyon temalı Son Kalan (Lone Survivor) filmini takdim edeyim. Özel bir görev için Afganistan savaşına gönderilen bir grubun 4 kişilik üyesinden biri olan Marcus Luttrell (Mark), Taliban örgütü lideri olan Ahmad Shah'ın peşine düşmüştür. Savaşın ve askerlerin yaşadığı kaosu çok çarpıcı ve farklı bir şekilde bize yansıtmayı başaran Son Kalan filminde bu görev hiç de kolay olmayacaktır. Dram ve aksiyonun hat safhalarda olduğu filmde, oyunculuklar da bir hayli etkileyiciydi diyebilirim.

Ayı Teddy (Ted) (2012)

Ayı Teddy (Ted) (2012)

Her ne kadar Wahlberg'i aksiyon filmlerinde görmeye alışık olsak da, aslında kendisi iyi de bir komedyen olarak da karşımıza çıkıyor. Ted filminde zaten bu yeteneklerini hat safhalara çıkarmayı başardığı için listemize eklemek istedim. Filmde John Bennett karakterini canlandıran Mark, çocukluğunda ona verilen oyuncak ayının - ki yabancılar bunlara genellikle Teddy Bear der - tıpkı pinokyo gibi canlandığını görür ve hayatına böyle bir arkadaş ile devam etmek zorunda kalır. Komedinin üst perde de yaşandığı Ted filminde eminim sizi de alıp götürecek pek çok eğlenceli sahneye şahit olacaksınız.

Dövüşçü (2010)

Dövüşçü (2010)

Mark'ın bu tip bir kaslı erkek rolünü niye kabul ettiğini filmi izlerken anlıyorsunuz. Üstelik ona yardımcı olacak olan yetenekli ve oscar ödüllü yan oyuncuların da bulunması, Dövüşçü filmini daha ilgi çekici ve seyir zevki yüksek bir hale getiriyor. Her ne kadar filmin sonu tahmin edilmesi açısından zorluk yaşatmasa da, bu tarz dövüş filmlerinin hayranlarının fazlaca olduğunu düşünüyorum. 2010 yapımı bu filmde Wahlberg'e, Christian Bale ve Amy Adams'da eşlik ediyor.

Tetikçi (2007)

Tetikçi (2007)

Keskin nişancılık yetenekleri ile nam salmış olan Bob Lee Swagger (Mark), artık bu işleri bırakır ve inzivaya çekilir. Hayatını değiştirmek isteyen Bob, bu işten yakasını kolay kolay koparamayacaktır. Çünkü kendisinden son bir görevi yerine getirilmesi istenir. Jübile maçına çıkar gibi bu son görevi kabul eden Bob, aslında aldığı işin tahmin ettiğinden çok daha büyük bir iş olduğunu sonradan anlayacaktır. Çünkü öldürmesi gereken kişi Amerika Devlet Başkanı! Artık bu işi kimlerin planladığını bulma zamanı...

Yenilmez (2006)

Yenilmez (2006)

Şimdi sizleri 70'lerin ortalarında bir tarihe götürelim. Spor ve başarı konulu filmlerden hoşlanıyor musunuz bilmem ama ben şahsen çok da keyif aldığımı söyleyemem. Fakat Mark Wahlberg bize burada öyle güzel bir oyunculuk sunmuş ki, bu filmi de izlemeniz gerekenler listenize almanızı istedim. Amerikan futbolu oyuncusu Vince Papale için hazırlanan bu filmde bir nevi biyografi tadında ama Mark'ın kendi farkını ortaya koyduğu bir film seyrediyoruz. Hikayenin işleyişi ve masalsı yanı sayesinde filmin seyir ve takip zevki hiç düşmüyor. 

Köstebek (2006)

Köstebek (2006)

Efsane bir kadro ile efsane bir filmi izlemek isteyenler buraya! Leonardo Di Caprio, Jack Nicholson, Matt Damon ve Mark Wahlberg. Bunların dışında yine görmeye alışık olduğumuz diğer popüler isimler. Jack Nicholson'ın çok güçlü bir mafya babası karakterini canlandırdığı ve Eyalet polisinin bu mafyayı dağıtmak için içeriye bir köstebek yerleştirmesi ile ortaya çıkan harika bir yapım. Konsept olarak Kurtlar Vadisi'ni hatırlatıyor değil mi? İzlemeniz gereken harika bir film!

Tesadüfler (2004)

Tesadüfler (2004)

Yine herkese hitap etmeyebilecek tarzda bir komedi filmi ile sizlerleyim. Mark Wahlberg'in komedi filmlerindeki performansı da aksiyon filmlerindeki kadar etkili demiştim. İşte bu filmde hayata çok farklı yerlerden bakabilen bir itfaiyeci olan Tommy Corn rolünde gördüğümüz Mark, tam da size anlatmak istediğim performansı sergiliyor. Dustin Hoffman, Naomi Watts, Jude Law gibi harika bir oyuncu kadrosuna sahip olan bu filmde pek çok klişe sahne bulabileceğiniz gibi, pek çok akılcı fikirlere sahip esprileri de beraberinde bulacaksınız!

İtalyan İşi (2003)

İtalyan İşi (2003)

İşte benim favori filmlerinden birisine geldi sıra! Bu tarz soygun filmleri çok hoşuma gidiyor. Mark'ın başrol oyuncusu olarak gözükmesine aldırmayın, çünkü yardımcı oyuncular arasında Charlize Theron, Jason Statham ve Edward Norton gibi isimler de var. Bir grup soyguncunun akıl dolu planı ile İtalya'daki bir evden altın külçe dolu bir kasayı çalmaları ile başlayan film, kaçış sırasında grup üyelerinden birinin farklı bir planı olması ile şekil değiştirir. Grubun diğer üyelerini saf dışı etmek ve tüm altınlara tek başına sahip olmak için ayrı bir plan kuran Steve (Edward Norton), grubun yaşlı kurdu olan lideri öldürür fakat diğerleri bu pusudan kurtulmayı başarır. Kaçarken buz kaplı bir göle düşen araçtan sağ çıkan olmadığını düşünen Steve, gönlünce yaşamaya başlar. Ancak grubun üyeleri araçtan sağ çıkar ve intikam için Steve'e özel bir soygun planı hazırlamaya başlarlar! Ölen grup liderinin kızı da, özel kasaların kilidini açma konusunda uzmandır. Onu da gruba dahil ederek özel bir intikam planına başlarlar.

Üç Kral (1999)

Üç Kral (1999)

Kadrosunda George Clooney, Ice Cube ve Spike Jonze gibi isimlerinde bulunduğu bu 99 yapımı filmde, Körfez Savaşı'nda altın peşinde koşan 4 kişilik bir asker grubunun hikayesi anlatılmaktadır. Aksiyon, macera, komedi ve dramın aynı anda işlendiği Üç Kral filmini keyifle izleyeceğinizi düşünüyorum.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Mark wahlberg savaş filmleri izlemesi çok keyifli oluyor. Onun için de özel bir sayfa yaparsanız çok iyi olur. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

FilmReferans ailesine hoş geldin :) Burada yapacağın yorumlar, film analizlerimizin bir parçası olacaktır. Özellikle de senin gibi bizi takip eden / ziyaret eden diğer kullanıcılarımız için film ile ilgili ekstra bir bilgi olacağını unutma lütfen! Buna göre, yorumlarında (izlediysen) film hakkında ipuçlarını / fikirlerini ve (varsa) Spoiler verirken okuyucuyu uyarmayı ihmal etmemeni rica ediyoruz. Katkıların için de şimdiden teşekkürler ♥