Taşıyıcı 3 (Jason Statham) Filmi Konusu

Jason Statham ile harika bir kitle oluşturan Taşıyıcı film serisinin izlemesi en keyifli bölümü olan Taşıyıcı 3 hakkında genel bir tanıtım yapalım.

Taşıyıcı 3 filminin konusu aslında yine tipik bir taşımacılık kurgusu üzerine kurulu... taşınan şey bir insan olsa da. Ama filmin odak noktası bana göre içerdiği mizah ve eğlence olgusudur. Hatta bu mizah öyle tatlı bir noktaya gelmiş ki, filmin içindeki o efsane aksiyon ve dövüş sahnelerini bile ikinci plana atabiliyor. Zaten bir aksiyon filmini güzelleştiren şey, ana olguyu ikinci plana atabilecek kurgusu değil midir? Yani insanın gözüne gözüne aksiyon sokmak yerine, bunu arkaplan da bırakmak bence çok daha sürükleyici bir boyuta taşıyor filmi.

Taşıyıcı 3 Jason Statham
Frank (Jason Statham) - Taşıyıcı 3

Taşıyıcı 3 filminde Jason Statham (Frank) ve François Berléand (Tarconi) arasındaki diyaloglar da ayrı bir inceleme konusu. İlk iki bölümü izleyenlerin yakından tanıdığı Tarconi bu bölümde daha aktif ve Frank ile daha işbirlikçi bir rol üstlenmiş. Bu da filmi ballandıran ayrı bir nokta olarak karşımıza çıkıyor.

Ana konuya girecek olursak;


Prison Break filminden aklımıza kazınmış bir karakter olan T-Bag, yani Robert Knepper de filmin ana karakterlerinden birisi (Johnson) olarak karşımıza çıkıyor. Frank'in önerdiği bir taşıyıcı ile başarısızlığa uğrayan Johnson, bunun sorumlusu olarak Frank'i zorla yanına getirtiyor ve bu işi bizzat kendisinin üstlenmesini talep ediyor. En nihayetinde bu işi kabul etmek durumunda olan Frank, bileğinde elektronik bir bomba düzeneği ile arabaya mahkum ediliyor.

Taşıyıcı 3 Robert Knepper
Johnson (Robert Knepper) - Taşıyıcı 3

Bu bilekliğin özelliği ise; eğer Frank arabadan 75 metre kadar uzaklaşırsa reaktör aktif oluyor ve bileklik bir bombaya dönüşerek patlamaya neden oluyor. Aynı zamanda Frank ile yolculuk yapması istenen kadın yolcunun da bileğinde bu düzenekten bulunuyor.

Taşıyıcı 3 Bileklik
Bomba düzeneği olan bileklik - Taşıyıcı 3

Bu noktadan sonra artık iş, taşımacılıktan çıkıp hayatta kalma mücadelesine dönüşüyor. Hatta bir intikam alma savaşına...

Daha fazla spoiler vermeden sizi filmi izlemeye davet ediyoruz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar