Okuyucu Tarzı Filmler - Okuyucu Benzeri Film Önerisi

Filmreferans'ı ziyaret edip, Okuyucu tarzı filmler (Orijinal ismi: The Reader) arayan film severler için güzel bir liste oluşturmak istedik. Aşağıda zevkinize uygun Okuyucu benzeri film önerileri bulacaksınız.

Başrol oyuncusu olarak Kate Winslet'ı görebileceğimiz Okuyucu filminin konusu ise; İkinci dünya savaşından sonra Almanya'da yaşayan Hanna (36 yaşında) bir gün yoldan geçerken, Michael Berg'in (15 yaşında)  hastalandığını öğrenir ve ona yardım eder. Aralarında gizleyemedikleri bir çekim oluşur ve ister istemez aradaki yaş farkına rağmen birlikte olmaya karar verirler. Kendisine kitap okumasını isteyen Hanna'ya iyiden iyiye bağlanan Michael için durum içinden çıkılmaz bir hal alır.

Bu tarz filmler kuşağımızda ise sizlere önerebileceğimiz liste şöyledir:

Masumiyetin İntiharı

Yönetmen'i olan Francis Ford'a oldukça ödül kazandıran bu filmde; 5 kızın kendi cinsellik deneyimlerini keşfetme macerası ve kadınlık duygularının nasıl olduğunu vurguladığı bir yapım görüyoruz.

Masumiyetin İntiharı filmi

Aşkın Ömrü 3 Yıldır

Edebiyat üzerine eleştirmenlik yaparak geçimini sağlayan Marc, oldukça çekici, yakışıklı ancak eşinin gözünde pek de saygı görmeyen bir adam olarak karşımıza çıkıyor. Daha sonra terk edilen Marc, depresyon sonrasında erkek ve kadın ilişkisi üzerine bir kitap yazmaya karar verir.

Aşkın ömrü 3 yıldır

Melissa P.

Yayınlandığı dönem (2006) ülkemizde de oldukça konuşulan bu filmde, Melissa'nın özel yaşamına göz atacağız. Aile içinde izlenmemesi gereken bir film.

Melissa P

Ken Park

Cinsel içeriklerin bazı kimseler için aşırıya kaçtığı ve hatta rahatsız edici bulabileceği ama konu olarak ele alındığında sonra derece güçlü bir yapım olan Ken Park yine öneriler listemizde bulunuyor. 

Ken Park

The Notebook

Aşk filmleri listesinden çoğunlukla yer alan bu güzel film, huzurevinde yaşayan Duke isimli yaşlı bir adamın geçmişte yaşadığı bir aşk hikayesini anlatması ile başlıyor. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ettiğimiz bir yapım.

The Notebook

TAVSİYE: Başlangıç tarzı filmler (Inception) sayfamıza da göz atabilirsiniz.

Bir Rüya İçin Ağıt

Konusu son derece derin ve yıpratıcı bir hikayeyi barındırması nedeni ile +18 içerik olarak uyarıda bulunmak isteriz. Uyuşturucu bağımlısı olan bir gencin hayat hikayesini konu alan film, ülkemizde de ses getirmiş yapımlardan biridir.

Bir Rüya İçin Ağıt

Yasak İlişki

Usta oyuncu Clint Eastwood aynı zamanda filmin yönetmenliğini de üstlenmiştir. Evli bir kadının başından geçen yasak bir aşkın hikayesinin anlatıldığı bu filmi oldukça seveceksiniz diye düşünüyoruz.

Yasak İlişki

Aşk Engel Tanımaz

Julia Roberts ve Hugh Grant'tan harika bir aşk filmi! Nothing Hill'de geçen bu öykünün konusu ve romantizmin derinliği sizi film boyunca içine çekecek!

Aşk Engel Tanımaz

Yorum Gönder

0 Yorumlar