Inception Benzeri Filmler - inception Tarzı Filmler

Film Referans takipçileri için inception benzeri filmler listesi hazırlamak istedim. Böylece keyif alarak izleyeceğiniz inception tarzı filmler ile güzel bir paylaşım sayfası oluşturmuş olacağız.

inception başlangıç filmi

Inception (Başlangıç) filmi vizyona ilk girdiğinde gişeleri kasıp kavurmuştu. Çünkü konusu itibariyle bir nevi Matrix havası veren bu beyin fırtınasında bizleri ekrana kilitlemeyi son derece başarılı bir şekilde yönetmişti. Bir rüyanın içinde neler yapılabilir? Veya rüyayı kontrol edebilir miyiz? Rüya içinde rüya görebilir miyiz? Başka bir insanın rüyasına girebilir miyiz?! 

Tavsiye: Leonardo Di Caprio'nun bir diğer akıl dolu filmi "Zindan Adası Filmi Konusu" linkine tıklayarak film hakkındaki fikirlerimize göz atabilirsiniz.

Cevaplanacak bir sürü sorusu olan Inception filmi tadında başka filmler önerelim hemen:

Matrix


Bu filmi ilk sıraya almasak tabii ki olmazdı. Konusu ve felsefesi itibariyle tam bir Inception alternatifi olabilecek bu filmi eğer izlemediyseniz (böyle bir şey mümkün olabilir mi ya?), şiddetle izlemenizi tavsiye ediyorum.

matrix neo mermi sahnesi

Konusuna kısaca değinecek olursak; yaşadığı hayattan keyif almayan ve bilgisayar korsanlığı ile gecelerini geçiren bir adamın başı belaya girer. Peşinde hem federal ajanlar, hemde ona ulaşmak isteyen gizli kişiler vardır. Sonunda bir seçim yapmak zorunda kalan Thomas Anderson (Neo), bulunduğu dünyayı terk etmeye karar verir! Ancak önünde çok ciddi bir yol vardır. Ve öğreneceği gerçekler onu şok edecektir!

Dövüş Kulübü


Son derece karmaşık ve sürprizli finali ile bence harika bir inception alternatifi olabilir. Brad Pitt'in oyunculuğu da ayrı bir alkış konusu...

dövüş kulübü brad pitt

Filmin konusu: Uykusuzluk problemi yaşayan bir ofis çalışanı ile bir sabun satıcısının gizli bir yeraltı mekanında oluşturduğu dövüş kulübünde meydana gelen olayları işliyor.

Kaynak (The Fountain)


2006 yapımı bu film de sizi düşünmeye ve beyin fırtınasına kaptıracak tarzda bir konu içeriyor. 

the fountain kaynak filmi

Vücudu tamamen kansere teslim olmuş olan karısı için ölümsüzlük arayışına giren bir bilim adamının başından geçen olayları anlatıyor. 

Vanilla Sky


2001 yapımı filmin başrollerinde Tom Cruise, Cameron Diaz ve Penelope Cruz gibi isimler var. 

vanilla sky tom cruise araba sahnesi

Şaşalı ve zengin bir yaşam süren bir kodomanın (Tom Cruise), kinci sevgilisi ile birlikte başlarına gelen bir araba kazası sonrasında hayatının tersine dönmesini konu eden Vanilla Sky, yine beyin fırtınası tadı verecektir diye düşünüyorum.

Akıl Defteri (Memento)


2000 yapımı (niye bu kadar eski yapım filmler paylaşıyorum bilmiyorum) Akıl Defteri filminde yine Inception tarzı film tadı alacağınızı düşünüyorum. 

akıl defteri memento filmi

Konusuna kabaca göz atacak olursak, hafıza kaybı problemi yaşayan bir adamın, karısının katilinin kim olduğunu bulmaya çalışmasını konu ediyor.

Oyun


1997 yapımı ve başrolde Michael Douglas gibi bir ustayı göreceğimiz film bence bulmaca tadında harika bir deneyim yaşatacak size!

oyun the game filmi

Filmin konusu ise; zengin bir iş adamı olan Michael Douglas, bir gün kardeşinin doğum günü hediyesi ile hayatının kabusa döneceğinden habersiz yaşamaktadır. Kedinin fare ile oynamasına dönüşecek olan bu hediye ile sizde cevapları bulmak için filmin sonunu sabırsızlıkla bekleyeceksiniz!

Interstellar (Yıldızlararası)


Bilim kurgu filmleri arasında açık ara benim için en favorisi olan Yıldızlararası filmi de yine size Inception tadı verecek bir film olduğunu düşünüyorum. 

interstellar yıldızlararası filmi

Artık sonu gelmiş bir dünyayı kurtarma projesini üstlenen bir babanın, başka gezegenlerde hayat arama çalışmasını ama bu sırada farklı zaman döngülerine girmesini konu ediyor. 


Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Dün akşam interstellar izledim (aslında üçüncü izleyişim). her seyrettiğim de tekrar tekrar hayran kalıyorum. böyle bir senaryo hazırlamak gerçekten takdiri hak ediyor. zaman ve kuantum konusunda beyin yakan bir film olduğunu söylemek gerekiyor. bu açıdan da aynı inception tarzı film tadı veriyor.

    matrix de felsefesi ile kafa yakan bir film.

    eğer başlangıç (inception) izledikten sonra bu doku da bir film izlemek istiyorsanız bence bu iki filmi izlemelisiniz. önceden izlemiş olsanız bile!

    YanıtlaSil
  2. Beyler bayanlar, Oyun filmini izleyin ve izlettirin! Orijinal ismi The Game ve 1997 yapımı bir filmdir. Filmdeki detayları ve ipuçlarından yola çıkarak oynanan oyunu çözmeye çalışacaksınız ama sonunda karşılaşacağınız sürprize inanamayacaksınız.

    Ayrıca bu tarz filmler bilen varsa bana tavsiye de bulunursa çok sevinirim.

    YanıtlaSil

FilmReferans ailesine hoş geldin :) Burada yapacağın yorumlar, film analizlerimizin bir parçası olacaktır. Özellikle de senin gibi bizi takip eden / ziyaret eden diğer kullanıcılarımız için film ile ilgili ekstra bir bilgi olacağını unutma lütfen! Buna göre, yorumlarında (izlediysen) film hakkında ipuçlarını / fikirlerini ve (varsa) Spoiler verirken okuyucuyu uyarmayı ihmal etmemeni rica ediyoruz. Katkıların için de şimdiden teşekkürler ♥