Zindan Adası Filmi Konusu [İzlemeye Değer mi?]

Başrollerinde Leonardo Di Caprio ve Ben Kingsley gibi iki dev ismin bulunduğu ve psikolojik gerilim içerisinde benim için yeri çok önemli olan Zindan Adası (Shutter Island) filminin konusu ve hikayesi hakkında biraz spoiler, biraz da merak uyandırıcı bir paylaşımda bulunmak istedim.

Zindan adası

Zindan Adası Konusu

Öncelikle filmimizin konusu, tarih itibari ile 1954 yılını işlemektedir. O dönemin tehlikeli ve azılı suçlara karışmış akıl hastalarının tutulduğu bir hapishane adasından bahsediyoruz. Bu adanın ismi Ashcliffe adasıdır.

Zindan adası konusu

Burada kalan hastalardan birinin aniden ortadan kaybolması üzerine bir soruşturma başlatılır. Bu gizemli olayın arkasındaki sis perdesini aydınlatması için ortağı Chuck (Mark Ruffalo) ile adaya gelen Teddy (Leonardo Di Caprio), daha ilk adımında buradaki işlerin normal olmadığını fark eder. Ancak buranın bir akıl hastanesi olduğu gerçeği, tüm bu anormal ortamında ve davranışların gayet makul ve normal bir seviyede olmasını da sağlıyor.

Zindan adası filmi

Zindan Adası Hikayesi

İlk olarak Dr. John Cawley ile görüşüp, bu esrarlı kayboluşun arkasında bir cinayet mi yoksa daha farklı bir gerçek olup olmadığını araştıran Teddy, daha sonra kontrolü ele alıp diğer hastalar, hasta bakıcılar ve gardiyanların da ifadelerini almak üzere soruşturmayı derinleştirir.

Film ilerledikçe, hem Teddy hemde biz izleyenleri derin düşüncelere salan bazı gizli ipuçları da açığa çıkmaya başlar. 

Bu olayın bir cinayet veya sıradan bir kaybolma / kaçış öyküsünden daha derin bir hikaye barındırdığı ve aslında işlerin çok daha karmaşık ve bazı şeylerin üstünün örtülmeye çalışıldığı izlenimini alıyorsunuz.

Tüm bu soru işaretlerinin yanında, diğer bir hikaye olarak da baş karakterimiz Teddy'in geçmişi ve hayatı ile ilgili bazı flashbacklere maruz bırakılıyoruz. Özellikle Nazi Almanyası dönemindeki İkinci Dünya Savaşı'nın yahudi katliamlarına dur demek için Amerika Birleşik Devletleri'nden gönderilen orduda görev alan Teddy, burada şahit olduğu insanlık dışı görüntülerden sonra akıl sağlığında ciddi yaralar aldığını da fark ediyoruz.

Zindan adası karısı

Filmin konusu aslında görebileceğiniz üzere kayıp kişiyi arama ve Teddy'nin flashbackleri üzerinden ilerliyor. 

Zindan Adası İzlemeye Değer mi?

Hikayenin derinliği ve ipuçları hakkında daha fazla bilgi verirsek, ciddi bir spoiler yeme olasılığınız da artacağı için sizi hemen Zindan Adası filmini izlemeye davet ediyoruz.

Sonrasında film hakkındaki yorum ve görüşlerinizi bu sayfanın altından bizler ve tüm film severler ile paylaşabilirsiniz. 

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. İlk izlediğimde çok etkilenmiştim ama film hakkında yorum yapacak kadar detaylara hakim olamadığımı fark ettiğim için ikinci kez izledim.
    Senaryo hakkında şunu söylemek istiyorum ki, böylesine sürükleyici ve merak uyandırıcı bir olaylar örgüsü içerisinde bu kadar vurucu bir final gerçekten beklemiyordum. Leonardo Di Caprio'nun oyunculuğu bir yana, yardımcı rollerdeki ünlü isimler de filmin dokusunu ve çekiciliğini daha da üst seviyeye çıkartmayı başarmış.
    Spoiler vermek istemiyorum ama izlemek isteyen arkadaşların finale giden yolun öncesindeki ipuçlarını iyi takip etmesini öneririm.

    YanıtlaSil

FilmReferans ailesine hoş geldin :) Burada yapacağın yorumlar, film analizlerimizin bir parçası olacaktır. Özellikle de senin gibi bizi takip eden / ziyaret eden diğer kullanıcılarımız için film ile ilgili ekstra bir bilgi olacağını unutma lütfen! Buna göre, yorumlarında (izlediysen) film hakkında ipuçlarını / fikirlerini ve (varsa) Spoiler verirken okuyucuyu uyarmayı ihmal etmemeni rica ediyoruz. Katkıların için de şimdiden teşekkürler ♥