The Old Guard Filmi Konusu ve Yorumları [Film Eleştirileri]

Charlize Theron, Kiki Layne, Matthias Schoenaerts ve Marwan Kenzari gibi isimlerin baş rollerde olduğu The Old Guard (Yaşlı Koruma) filminin konusu, yorumları ve film eleştirileri ile igili bir sayfa hazırladık. Başlıklar arası hızlı geçiş yapmak için aşağıdaki özeti kullanabilirsiniz.

The Old Guard Konusu


Tehlikeli ama bir o kadar gizli olarak çalışan paralı bir asker grubu, yeni katılan bir grup üyesi yüzünden artık kimliklerini gizli tutmak için savaşmak zorunda kalacaklardır.

The Old Guard bir Netflix filmidir. Başrol de benim hayran olduğum Charlize Theron oynadığı için bu filmin (Yaşlı Koruma) sayfasını açmaktan zevk duyuyorum.

the old guard charlize theron baskın sahnesi
Ölümüne savaşan gizli bir paralı örgütün lideri konumunda olan Andy (Charlize Theron), bu acınası dünyayı yıllar boyunca korumak için savaşmaya kendini adamış bir gruptur. 

Andy'in amacı ise; acil bir görev çıkması durumunda tüm ekibi bu görev için hazırlamak ve normal dışı güçleri ve yetenekleri sayesinde bu gücü paraya çevirmektir.

The Old Guard Film Yorumları


Filmin çizgi romanı da olduğunu öğrendim. Ama okumadığım için herhangi bir spoiler yemeden izleme fırsatı buldum. Dövüş ve aksiyon sahneleri etkileyiciydi, hikaye ise bana göre doyurucuydu. Genel olarak filmi bayağı sevdim. Umarım The Old Guard 2 filmi çekilir.
Yorumcu: Tülay T.
Puanı: 10/9

Niçin bu kadar çok haterları olduğunu sorguladığım ve bence harika sound trackleri olan bir film! Görüntü yönetmeni bernce hiç bir detayı kaçırmamış ve harika bir görsel şölen sunmuş bize. Ve Charlize Theron çok havalı ve çok yakışmış bu role! 
Yorumcu: Emine H.
Puanı: 10/9

Bazı sahneleri kesinlikle batırdığına inandığım korkunç müzikler dışında, aksiyon oyunculuk ve görsel efektlerini çok sevdiğim bir film oldu. The Old Guard 2 çekilirse yine seve seve izleyeceğime inandığım ve umarım yapılır dediğim bir filmdi. Kırdığım puanlar tamamen o bahsettiğim müzikli sahneler içindi. Onun dışında her şey mükemmeldi.
Yorumcu: Yılmaz F.
Puanı: 10/8

The Old Guard Film Eleştirileri


Aslında konsept gayet güzel ve filmin akışı fena değildi (bazı kısımlardaki aşırı zorlamalar ve sinir eden diyaloglar haricinde). Ama o filmin müzikleri nedir öyle yahu? Filmin kumaşına hiç uymayan müzikler seçilmiş.
Yorumcu: Rıfat S.
Puanı: 10/7

Aşırı klişe haline gelmiş sahneler, safça oluşturulmuş diyaloglar ve kötü betimlenmiş karakterler vardı. Ayrıca filmin müzikleri de hiç iyi değildi. 
Yorumcu: Hakan Y.
Puanı: 10/5

The Old Guard filmini beğenmeyi gerçekten çok istiyordum. Hatta beklentimi de düşük tutarak izledim. Ama artık izlemekten bıktığımız birbirinin aynı sahneler ve diyaloglar bende kötü bir izlenim yarattı. Charlize Theron hatırına izlenebilecek bir film. Ve herkesin eleştirdiği gibi bence de müzikler kötüydü.
Yorumcu: Hatice K.
Puanı: 10/5

Tamamen televizyona yönelik ve gençleri hedef alan ucuz bir film gibi duruyor. Hani Mad Max veya Atomic Blonde gibi yapımlarla kıyaslanamayacak kadar kötü geldi bana. Kısacası tam bir hüsran, fiyasko...
Yorumcu: Nilay C.
Puanı: 10/3

İnsan gerçekten hayret ediyor. Harika bir konu üzerinden böylesine sıkıcı ve klişe bir film nasıl yapılabilir sorusunun cevabı olması açısından çekilmiş bir film olabilir. Kamera açıları ve kurgu son derece tatsız. Oldukça kibar bir yorum yaptığımı düşünüyorum. Söylenecek çok şey var ama söylemeye gerek yok be.
Yorumcu: Haktan A.
Puanı: 10/4

The Old Guard için ne iyi diyebilirim ne de kötü. Boş vaktinizi değerlendirmek için izleyebilirsiniz. Onun dışında bana göre filmin bazı kısımları yeniden ve keyifli bir dil ile yazılması gerekiyor.
Yorumcu: Neriman P.
Puanı: 10/5

Film ne iyi ne de korkunç. Ama müzikler? Efsane kötü!
Yorumcu: Arda C.
Puanı: 10/1

The Old Guard 2 Ne Zaman


Filmin pek çok eleştirisi olmasına rağmen belli bir zümre tarafından da oldukça beğenildiğini göz ardı etmeyelim. Bu sebeple The Old Guard 2 gelir mi diye ufak bir araştırma yaptım fakat bunun ile ilgili henüz resmi bir açıklama yok. Dedikodular arasında filmin hikayesi gereği ikinci bir bölüm çekilebilir yönünde. Ancak ben ihtimal vermiyorum. Çünkü bu kadar kötü eleştiri alan bir filmin ikincisini çekecek motivasyon ve kaynak bence bulunmaz. Gereksiz risk olur.

The Old Guard Filmi Resimleri



the old guard charlize theron bakışı

the old guard dövüş sahnesi

the old guard charlize theron üzgün

the old guard charlize theron yorgun

the old guard charlize theron yürüyor

the old guard filmi uçak sahnesi

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Charlize Theron ismine aldanıp da clickbait yemeyin derim. Çünkü klişe dolu sıkıcı ve gereksiz sahnelerde gereksiz müzik çıkışları ile berbat edilmiş bir film! Vaktinize yazık.

    YanıtlaSil

FilmReferans ailesine hoş geldin :) Burada yapacağın yorumlar, film analizlerimizin bir parçası olacaktır. Özellikle de senin gibi bizi takip eden / ziyaret eden diğer kullanıcılarımız için film ile ilgili ekstra bir bilgi olacağını unutma lütfen! Buna göre, yorumlarında (izlediysen) film hakkında ipuçlarını / fikirlerini ve (varsa) Spoiler verirken okuyucuyu uyarmayı ihmal etmemeni rica ediyoruz. Katkıların için de şimdiden teşekkürler ♥