Oksijen Filmi Konusu - Oyuncuları - Yorumları

Orijinal ismi Oxygen olan 2021 yapımı Oksijen filmi konusu ve oyuncu kadrosu hakkında özel bir inceleme ve film yorumları ile kendin görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Oksijen 2021

Öncelikle filmin oyuncu kadrosundan söz edelim. Başrol oyuncusu ve hikayenin üstüne kurulu olan Elizabeth karakterini canlandıran kişi olan Melanie Laurent ve bunun yanında Fransız oyuncu Malik Zidi ismini görüyoruz. Özellikle Melanie'yi Soysuzlar Çetesi ve Sihirbazlar Çetesi gibi popüler filmlerden tanıyoruz. 

Oksijen Filmi Konusu

Filmin başında Elizabeth'in kriyojenik bir kapsül içerisinde uyandığını görüyoruz. Fakat tıpkı bizim gibi, Elizabeth de buraya nasıl geldiğini bilmiyor. Buradan çıkması gerekiyor ama bunun için öncelikle hafızasını toparlaması ve en son yaşadığı şeyleri hatırlaması lazım. Bir yandan da bitmeye başlayan oksijenin baskısı ile tam bir ölüm kalım savaşına dönüşen bu mücadele de bakalım neler olacak?

Oksijen Filmi

Oksijen Filmi Ne Anlatıyor?

Aslında filmin başlangıç hikayesi bana daha çok Testere serisini hatırlattı. Hani kilitli ve ölümcül tuzaklar dolu olan bir odada uyanan kurbanlar var ya... ve oraya nasıl geldiklerini hatırlamıyorlar. İşte biraz bana onu anımsattı. Ki bu tarz filmler her zaman ilgi çeker! 

Oksijen Filmi Konusu

Bunun dışında aklıma gelen bir film daha vardı ama ismini şu an için çıkaramıyorum. Irak gibi bir ülkede toprağın altında bir tabutta uyanan bir Amerikalı adamın ölüm kalım savaşı... Tabutun içerisinde sadece telefonu vardı. Oradan dostlarına ulaşmaya ve ona yardım edebilecekleri bir yol arıyordu. 

Oksijen filminin konusu da bu tarz bir içerik hikaye anlatıyor diyebiliriz. 

Oksijen Filmi Oyuncuları

Oksijen Filmi Yorumları

Şimdi de sosyal medyada film hakkında yapılan yorumlara bir göz atalım (Kullanıcı isimlerini vermeden).

Sakin ve huzurlu olmaktan çok uzakta ve sizi koltuğunuza kilitleyecek derece de geren etkili bir film. Oksijenin bitiyor olmasının verdiği anksiyete atakları da cabası...

Öyle mükemmel denecek kadar etkili bir filmi değildi ama sizi hayal kırıklığına da uğratmayacak kalitede iyi bir filmdi. Film müzikleri güzeldi ama ana karakterin hayatı ve geçmişi ile ilgili daha fazla sahne olsaydı daha da etkili olurdu diye düşünüyorum. Onun dışında söyleyebileceğim şey ise filmin sonu! Gerçekten etkileyici bir final ile seyirciye güzel bir seyir zevki vermişler.

Bana 1997 yapımı Küp filmini hatırlatan Oksijen filmi, özellikle karakterin kim olduğu, o bulunduğu kapsül ya da bölmenin ne olduğu ve niye orada olduğu, en sonunda da oradan çıkabilecek mi sorusunun belirsiz olması ile izleyicileri ekrana kilitlemeyi başarmış.

Filmin senaryosu çok zekice hazırlanmış ve seyirciyi nasıl odakta tutacağını iyi biliyor. Ama tavsiyem, klostrofobisi olanlar izlemesin!

Melanie Laurent olağan üstü bir oyunculuk sergilemiş. Filmin senaryosu ve hikayesinin ilerleyişine de diyecek söz yok. Negatif eleştirilere aldırmadan filmi izleyin derim.

Alexandra Aja tarafından yönetilen ve Netflix de bilim kurgu gerilim kategorisinde izlenebilen harika bir film! Melanie Laurent oyunculuğu ile filmi bambaşka boyutlara götürmüş. Filmin ilk sahneleri doğal olarak Elizabeth'in panik atakları, çılgına dönmesi ve nasıl bir gizemin içinde olduğunu anlamaya çalışmasıyla geçiyor. Klostrofobik bir ortam çekilebilecek ve bunu seyirciye en iyi şekilde yansıtabilecek böylesine bir filmi kaçırmamanızı tavsiye ediyorum.

Sizde Oksijen filmi hakkında kendi görüşlerinizi bize bu sayfa altından yorum olarak gönderebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar