Kefernahum (Zain Al Rafeea)

IMDB üzerinden 8,4 gibi yüksek bir puan almış, Lübnan ve ABD ortak yapımı olan Kefernahum filmi ile çok sağlam bir drama hazır olun! Hatta son zamanlarda görüp görebileceğiniz en ciddi dram yapımlarından biri diyebilirim. Filmi yorumlamadan önce konusuna ve oyuncularına bir göz atalım.

Kefernahum

Doğum belgesi dahi olmayan bir çocuğu düşünün. Mutluluğun hiç olmadığı bir evlilik! Bunun sonucunda ortaya çıkmış bir çocuk... işte Zain'in dramı daha doğumunda başlıyor. Çocukluk yıllarında işlediği bir adam yaralama suçundan dolayı ıslahevine kapatılan bir evlat. Tüm bu olanlardan sonra babasına ve annesine, kendisini neden dünyaya getirdiklerine dair bir soru sorarak dava açmaya karar verir. Filmin konusu aslında bu şekildedir.

Yordanos Shiferaw, Zain Al Rafeea ve Fadi Yousef'in rol aldığı Kefernahum filmi ile ilgili bir kaç kelam da ben edeyim.

Kefernahum

Mutsuz evliliklerde, genellikle bir çocuğun doğumu bu evliliği kotarabilir düşüncesi hakimdir. Özellikle bilinçsiz ve cahilce zihinler tarafından alınan bu kararlar da baş mağdur kesinlikle o yavrucak oluyor. Şiddetli geçimsizlik ve mutsuz bir evlilik içerisinde yetişen bu çocuğun, toplumda kendine nasıl bir yer edineceğine dair en ufak bir pozitif düşünce gelemiyor insanın aklına... ki zaten istisnalar hariç, çevresine zarar vermeye başlayan çocukların ortak problemi de bu tarz bir aile yapısında büyümüş olmalıdır.

Kefernahum

İşte Kefernahum filminde de bu durum çok ince ve harika bir biçimde işlenmiştir. Zain'in gelişimi ve dürtüleri size neler yaşatacak bilmiyorum. Ancak aşırı duygusal ve kırılgan bir yapınız var ise bu filmi izlemenizi çok da önermiyorum. Dediğim gibi, ciddi bir dram...

Kesinlikle zaman ayırılıp izlenilmesi gereken yapımlar arasına Kefernahum filmini alıyorum!

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Zain karakterini (ki gerçek adı da aynı) canlandıran çocuk çok güzel bir performans göstermiş. İşlenmek istenen duygu ve dram tam anlamıyla bana geçti diyebilirim. Kefernahum filmini izlemeyenlere tavsiyem, ilk fırsatta izlesinler !!

    YanıtlaSil

FilmReferans ailesine hoş geldin :) Burada yapacağın yorumlar, film analizlerimizin bir parçası olacaktır. Özellikle de senin gibi bizi takip eden / ziyaret eden diğer kullanıcılarımız için film ile ilgili ekstra bir bilgi olacağını unutma lütfen! Buna göre, yorumlarında (izlediysen) film hakkında ipuçlarını / fikirlerini ve (varsa) Spoiler verirken okuyucuyu uyarmayı ihmal etmemeni rica ediyoruz. Katkıların için de şimdiden teşekkürler ♥