Bizim İçin Şampiyon (Bold Pilot)

Başroller de Ekin Koç, Fikret Kuşkan ve Farah Zeynep Abdullah'ın oynadığı Bizim için Şampiyon filminin önce konusuna göz atalım:

Bizim İçin Şampiyon Bold Pilot

Filmimiz, aslında biyografi kategorisine giren dram ve spor konulu bir filmdir. Ünlü jokeyimiz Halis Karataş'ın hayatından ilham alınarak çekilen film de, Bold Pilot isimli bir yarış atı ile geçirdiği zamanlar ve başarılar konu edinmiştir. Oldukça büyük rekorlara imza atan Bold Pilot ile Halis'in (Ekin Koç) bunu nasıl başardığına dair çok özel çekimler sizleri bekliyor. Ayrıca "Bizim İçin Şampiyon" filminde, Halis Karataş'ın aşkı Begüm Atman (Farah Zeynep Abdullah) ile olan ilişkisi de işlenmiştir.

Bizim İçin Şampiyon Filmi

Şimdi yorumumuza gelecek olursak, Halis Karataş'ın rekorundan bahsederek giriş yapmak isterim. 1996 yılındaki Gazi koşusunda tam 2400 metreyi 2 dakika 26 saniye gibi bir sürede bitirerek efsanevi bir rekora imza atmıştır. Ülkemizde de, at yarışlarına olan ilginin yüksek olması veya en azından yaşlı kesim tarafından hala nostaljik bir duygu olması sebebiyle, bence tam da olması gereken bir film ile karşı karşıyayız. Sektör de bence bu tarz bir film açığı vardı. O yüzden sadece bu fikirle bile çekilmiş olması onu harika bir film yapıyor.

Bizim İçin Şampiyon Farah Zeynep Abdullah

Hatta şöyle bir dipnot düşersek; atlara veya at yarışlarına hiç ilginiz olmasa bile, bu filmi seyrettikten sonra kesinlikle fikriniz pozitif yönde değişecektir. Oldukça değerli ve tarihte büyük öneme sahip olan atların, özellikle de çocuklar tarafından sevilip ilgi duyulması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle de, filmi izleyecekseniz kesinlikle çocuğunuz ile birlikte izleyin derim ben!

Sonuçta gerçek bir hikayeden yola çıkıldığı için, gayet samimi ve doyurucu olacaktır.

Yapımda emeği geçen herkesi kutlamak gerekiyor...

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. halit karataş'ın hayatını anlatan çok güzel bir filmdi. oyunculukları da beğendim. özellikle at sevgisi konusunda yapmış olduğunuz yoruma tamamen katılıyorum. puanım 10 üzerinden 8

    YanıtlaSil

FilmReferans ailesine hoş geldin :) Burada yapacağın yorumlar, film analizlerimizin bir parçası olacaktır. Özellikle de senin gibi bizi takip eden / ziyaret eden diğer kullanıcılarımız için film ile ilgili ekstra bir bilgi olacağını unutma lütfen! Buna göre, yorumlarında (izlediysen) film hakkında ipuçlarını / fikirlerini ve (varsa) Spoiler verirken okuyucuyu uyarmayı ihmal etmemeni rica ediyoruz. Katkıların için de şimdiden teşekkürler ♥