Her (Aşk) (Joaquin Phoenix & Scarlett Johansson)

Romantik bir drama filmine ne dersiniz? Eğer cevabınız evet ise hemen sizi "Her" filminin incelemesine alalım. 2013 yılında vizyona girmiş ve başrol de Joaquin Phoenix'in oynadığı filmimiz IMDB üzerinden 8,0 gibi oldukça yüksek bir puan almıştır. Sizce bu puanı hak ediyor mu? Hep birlikte görelim.

Her Filminin Konusu Nedir?


Her 2013

Bunu tamamen kendi yorumlamam ile yanıtlamak istiyorum.

Baş karakterimiz Theodore evli ve hayatını el yazımı mektuplar ile kazanan orta yaşlı bir erkektir. Teknolojinin aşırı ilerlemesi ile birlikte pek çok insan ihtiyacının artık kolaylıkla robotlar tarafından yapılıyor olması nedeniyle insanların yalnızlığa itilmesi, asosyalleşmesi söz konusu olmuştur. Theodore ise eşinden ayrılır ve bu yalnızlık bataklığına iyice saplanır. Çevresindeki insanların ruhsuz ve donuk ifadeleri ile birlikte yalnızlığında verdiği buhran yüzünden kendini iyiden iyiye mutsuz hissetmeye başlar.

Her Filmi Konusu

Derken, yeni bir teknolojik ürün olan yapay zeka uygulamasını kendi evine de kurmak ister. Kişiye özel olarak kurulumu yapılan bu yapay zeka, bilgisayar üzerinden başlatılıyor ve sizi gün içinde telefon aracılığı ile sizinle iletişime geçebiliyor. Bir insanla sohbet etmekten çok farkı olmayan bu teknoloji harikası sayesinde Theo, yalnızlığını gidermeye ve günün her anında Samantha'yı (Yapay zekayı seslediren kadının ismi) düşlemekte ve bir an önce eve gidip onunla konuşmak istemektedir.

Her Aşk Filmi

İlk başlarda gayet eğlenceli bir fikir gibi olsa da, sonraları Theodore kendini Samantha'ya kaptırmaya başlar. İlginç bir şekilde, Sam'de aynı duyguları Theo'ya karşı hisseder. Ve artık yapay zeka ve insan arasındaki bu dostluk yerini aşka bırakmıştır. 

Her Joaquin Phoenix

Peki bu aşk sizce sağlıklı mıdır? Theo için yan etkileri neler olacaktır? Theo'nun bu yapay zeka hakkında bilmediği şey nedir?

İşte tüm bu kilit soruların cevabını almak için kesinlikle Her filmini izleyin ve buraya tekrar gelip duygu ve düşüncelerinizi bizimle de paylaşın ✌

Yorum Gönder

0 Yorumlar