Hapishaneden Kaçış Filmleri [EN İYİLER]

Hapishaneden kaçış konulu film mi arıyorsunuz? O halde en sağlam referans noktasına hoş geldiniz!

Kendim de sıkı bir hayranı olduğum bu kategori ile ilgili izlediğim / izlemediğim tüm filmleri listelemeye karar verdim. O yüzden izlediğim filmlerde kendi yorumlarımda olacak, izlemediklerimi de hep birlikte araştıracağız.

Hapisten kaçış filmlerini bu kadar cazip kılan şey nedir tam emin olmamak ile birlikte bir kaç fikrim de yok değil. Biraz o kaçış anındaki heyecan / adrenalin coşkusu, biraz o kaçış planının adım adım planlanması ile meydana çıkan zeka patlaması, biraz da azmin zaferi ile sonuçlanan gurur ve mutluluk hazzı! Tüm bunlar insanın içinde bağımlılık yaratacak derece de tatmin duygusunu meydana getiriyor.

Sözü uzatmadan hemen listemize geçiş yapmak istiyorum:

Esaretin Bedeli


Esaretin Bedeli
Morgan Freeman gibi bir üstat ve Tim Robbins'in etkileyici oyunluğu ile birlikte, IMDB En İyiler listesinde 9,2 gibi bir puan ile 1 numara olan bu hapishane filmi dram konulu olsa da, özel bir kaçış hikayesi de içerdiğinden dolayı, bizim listemize girmeyi de ayrıca hak etmiştir. 

Kendisini aldatan karısını ve aşığını öldürmek suçundan hüküm giyen Andy Dufrense (Tim Robbins), kötü muamelesi ile ünlenmiş bir baş gardiyan ve katı kuralları ile radikal bir dinci hapishane müdürünün bulunduğu hapishaneye gider. Burada zor günler geçirmek zorunda kalacaktır. Ancak etrafında Red (Morgan Freeman) gibi bazı insanların da olması nedeniyle bir şekilde tekrar umudunu koruyacaktır. 

Peki kaçış kararını neden ve nasıl alacaktır? Bunun için filmi izlemeniz gerekiyor... Spoiler yok!

Kaçış Planı 


Kaçış Planı
Efsaneler efsanesi Sylvester Stallone ile keyifli bir kaçış filmine hazır mısınız? Bir güvenlik uzmanı olan ve işi tüm hapishanelerin güvenliğinin ne durumda olduğunu anlamak olan Ray (Stallone), bu testleri yapmak için tıpkı bir mahkum gibi hapishanelere kendini göndertir. Kendine has yöntemler ile kaçış planları yapan ve bunu başaran Ray, işin sonunda özel bir rapor ile bu hapishanelerin güvenlik açıklarının nasıl kapatılacağını öğretiyor.

Ancak kendini bir anda çok daha özel bir hapishanede bulan Ray, bu sefer kendi için kaçmak zorunda kalacaktır. Ona yardımcı olacak kişilerden biri ise Swan (Arnold Schwarzenegger) olacaktır. Buranın neden çok özel olduğunu ise filmi izlediğinizde fark edeceksiniz!

Monte Kristo Kontu



Monte Kristo Kontu
2002 yapım bir film olan Monte Kristo Kontu'nun önce romanını okumanızı tavsiye ederim. Ancak yine de beyaz perdeye uyarlanan ve romanını aratmayan filmler arasında iyi bir konumdadır. Bu yüzden doğrudan filmi de seyredebilirsiniz. Ben izleyeli üstünden uzun bir zaman geçti fakat hayal meyal bazı sahneleri hatırlamıyor değilim. En kısa sürede ben de izleyeceğim yani 😅

Neyse efendim konuya gelelim. Edmond Dantes (James Caviezel) hayatı okyanuslarda geçmiş olan bir denizcidir. Ve hayatındaki kadın Mercedes (Dagmara Dominczyk) ile evlenmek üzereyken birden kendini hapishanede bir mahkum olarak bulur. Çünkü aynı kıza aşık olan ve Edmond'un en yakın arkadaşı Fernand (Guy Pearce) ona tuzak kurmuş ve aradan çıkarmıştır. 

Tüm bunları öğrenen Edmond ise öncelikle hapishaneden kaçış planları kurmuş, sonrasında da intikamını almak için Fernand ile yüzleşmeye ant içmiştir.

Alcatraz'dan Kaçış


Alcatraz'dan Kaçış
Kaçış filmlerinin babası sayılabilecek ve gerçek bir hikaye olması sebebiyle de son derece gerçekçi bir film ile karşı karşıyayız. Bir diğer efsane aktör Clint Eastwood başrolde! Amerika'da bulunan bir ada hapishanesi olan Alcatraz, böylesine bir mahkumu bünyesinde barındırmış olduğu için uzun süre komik bir duruma düşmüştür. 

Konusunu çok irdelemeye gerek duymadığımız bu filmi kesinlikle izlemeniz gerektiğini belirtelim. Hatta, bunu izlemeden diğer filmleri izlemenin de bir esprisi kalmıyor. Çünkü dediğimiz gibi, Alcatraz'dan Kaçış tam bir önsözdür! Keyifli seyirler dilerim şimdiden...

Kelebek (Papillon)


Kelebek (Papillon)
Sitemizde 2017 versiyonunun incelemesini yaptığımız Papillon, aslında ilk olarak 1973 yılında beyaz perdeye girmiştir. 

Başrollerinde Steve McQueen ve Dustin Hoffman olan Kelebek filminin yeni versiyonunu izlemek daha mantıklı gibi geliyor. En azından görüntü kalitesi bakımından tercih edebilirsiniz.

Papillon filminin konusu için tıklayınız.

Aşk ve Para


Aşk ve Para
George Clooney ve Jennifer Lopez'in başrollerinde oynadığı bu özel film de yine hapisten kaçış filmi sevenler için tercih edilebilecek türdendir. İçerisinde romatizm, komedi, aksiyon, gerilim ve suç gibi çok çeşitli kategorileri barındıran Aşk ve Para filminin konusuna gelecek olursak; soygun ve hırsızlık suçlarından ortalama 20 yıllık bir geçmişi bulunan Jack Foley (George Clooney), bulunduğu hapishaneden kaçıp daha büyük bir işin peşinde koşmak niyetindedir. 

Soygun ve kaçış aynı anda! Daha ne olsun? Yine fazla bilgi vermeyelim. Keyifli bir akşam geçirmek isteyenler için gerçekten tercih edilebilecek bir film...


Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Alcatraz'dan kaçış filmi tam bir efsanedir. Bunun yeni versiyonu da çekilmişti ama ilk versiyonu her zaman daha iyidir. Genel olarak güzel bir liste, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Hapisten kaçış filmleri bağımlısı olarak bu listedeki tüm filmleri izlediğimi belirteyim. Bunların yanında ekstra olarak da bir doz prison break verilebilir aslında. Ama o bir dizi film sayıldığı için sanırım bu listeye giremez hı? neyse, güzel liste olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. en iyi hapishane filmleri arasına girebilecek kalitede bana göre tek film var o da alcatraz !! diğerleri de bu türe göre güzel tabii ki ama alcatraz bu kategorinin baş tacıdır :)

    YanıtlaSil
  4. merhabalar. bilinmeyen hapishane filmleri ile ilgili de bir sayfa yapabilir misiniz? bu listedekileri zaten en çok izlenenlerden oluşmuş.

    YanıtlaSil
  5. Bence kadın cezaevi filmleri listesi de gelmeli. hep erkekler mi kaçıyor bu hapishanelerden arkadaş ya :D

    YanıtlaSil
  6. cezaevinden kaçış filmleri niye bizi bu kadar cezbediyor acaba :)

    YanıtlaSil
  7. mahkeme ve hapishane filmleri listesi de bekliyoruz. özellikle avukatın mahkemede büyük rol oynadığı filmleri daha çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  8. yabancı kadın hapishane filmleri listesi yapacaktınız ne oldu o iş :D kadınların daha vahşi olduğunu görebilmemiz için çok güzel bir kategori bu bencee

    YanıtlaSil

FilmReferans ailesine hoş geldin :) Burada yapacağın yorumlar, film analizlerimizin bir parçası olacaktır. Özellikle de senin gibi bizi takip eden / ziyaret eden diğer kullanıcılarımız için film ile ilgili ekstra bir bilgi olacağını unutma lütfen! Buna göre, yorumlarında (izlediysen) film hakkında ipuçlarını / fikirlerini ve (varsa) Spoiler verirken okuyucuyu uyarmayı ihmal etmemeni rica ediyoruz. Katkıların için de şimdiden teşekkürler ♥