Papillon (Rami Malek & Charlie Hunnam)

70'li yıllarda en iyi gişe yapan filmler arasında olan ve başrollerinde Dustin Hoffman ile Steve McQueen'in oynadığı Papillon (Kelebek) günümüze tekrar uyarlanarak beyaz perdede yayınlandı. Michael Noer yönetmenliğinde 2017 yılında vizyona giren filmin IMDB puanının 7.1 olduğunu da hatırlatalım.

Papillon Filmi Konusu

Gerçek bir hikayeye dayanılarak çekilen bu filmin konusuna geçmeden önce dilerseniz size "gerçek hikayeyi" aktaralım.

1931'de Fransa'da bir kadın satıcısını öldüren Henri Charriere, Fransız Guyanası'ndaki acımasız bir infaz kolonisinde yaşamaya mahkum edilir. Kelebek dövmesi nedeniyle de lakabı Papillon (Fransızca da Kelebek anlamına gelir) olan Henri'nin burada yaşadıkları ve mükemmel kaçışından sonra 1945'te yerleştiği Venezuela'da anılarını yayınladığı kitabı ile günümüze kadar uzanan bir yaşam öyküsü serüveni...

Papillon Filminin Konusuna Gelecek Olursak:

Papillon Rami Malek

Gerçek hikayedeki gibi Henri Charriere (Charlie Hunnam) cinayetten mahkum edilip, Fransa'da kötü bir üne sahip olan Şeytan Adası'na gönderilir. Burası oldukça yüksek bir güvenlik sistemine sahip acımasız bir hapishanedir. Burada Louis Dega (Rami Malek) ile tanışan Henri, ihtiyacı olan finansal kaynağı da bulmuş olacaktır. Çünkü Dega, zengin bir adamdır ve cılız, savunmasız yapısı yüzünden de güvenliğini sağlayacak birine ihtiyacı vardır. Korunma karşılığında Henri'ye hapishaneden kaçış sonrasında gerekecek maddi desteği verecek olan Dega ile Henri'nin muhteşem kaçış planlarını izleyeceğiz. 

Peki Papillon filmini neden izlemelisiniz?

Papillon Charlie Hunnam

Cevabı oldukça basit olacak bir soruydu bu. Eğer sizde benim gibi sıkı bir Prison Break fanatiği iseniz Papillon da size bu hazzı verecektir. Hapisten kaçış filmlerine karşı kendimi alamadığım bir bağımlılık hissediyorum. Türünün en iyi örneklerinden biri diyemem tabii ki, ancak piyasada oldukça azınlıkta olan bu kategori için son derece doyurucu diyebiliriz. 

Bu arada belki sizde benim gibi hapishaneden kaçış filmlerini seviyor ve bunun ile ilgili diğer filmleri de merak ediyorsunuzdur. O yüzden şöyle kısa bir liste yapıyım da, pastanın kremasını tamamlayalım.

Hapisten Kaçış Konulu Filmlerin Listesi (Tıklayınız)

Yorum Gönder

0 Yorumlar