Da Vinci Şifresi Konusu - Benzeri Filmler - Gerçek mi

Film özetleri listemizde bugün sizlere benim favorim olan bir filmden bahsetmek istiyorum. Klasik bir Dan Brown hayranı olarak (ki kitaplarının tamamını okumuş biri olarak bunu söylüyorum), Da Vinci'nin Şifresi filmi benim için ayrı bir keyiftir. Gerçi kitabını okuduktan sonra filmi oldukça vasat gelebilir, çünkü kitapta aktarılan detayları bu filmde çok fazla göremiyoruz. Ama olsun, sonuçta 1-2 saatlik bir sinemadan bahsediyoruz. Kitabın tüm bölümlerini işlemelerine imkan yok.

Da Vinci Şifresi Film Konusu


Meşhur karakterimiz Robert Langdon, Fransa'daki bir imza töreni için Amerika'dan gelir. Fakat burada kendisini müzede işlenen bir cinayetin ortasında bulur. Olay yerine götürülmek üzere polisler tarafından alınan Robert, burada aslında bir katil zanlısı veya şüphelisi olarak tutulduğunu fark edemez. Tam işin kendi üzerine yıkılacağını düşündüğü sırada, oradaki bir bayan tarafından müzeden kaçırılır. 

da vinci şifresi robert langdon ve sophie neveu

Sophie Neveu isimli bu bayan aslında öldürülen kişinin torunudur. Ve Robert Langdon'a bu durumun aslında çok daha büyük bir planın parçası olduğunu anlatır. Böylece hikayemiz ve maceramız hız kesmeden başlar.

Bir simgebilimci profesörü olan Robert Langdon, olayların esrarını çözmek için bu bilgilerini kullanacaktır. Ancak onların peşine düşen, daha doğrusu aynı amaca ulaşmaya çalışan gerçek katil ise hala ortalıkta yeni suçlarını işlemek için serbestçe dolaşmaktadır. Tüm bunlar yaşanırken, başroldeki ikilimizin peşine polis de düşmüştür. Çünkü sonuçta müzeden ve en önemlisi de polis sorgusundan kaçarak olay yerini terk eden Robert, artık suçlu durumundadır. Daha da kötüsü, bir numaralı cinayet zanlısıdır.

da vinci şifresi silas

Tapınak Şövalyelerinden, İsa'nın son akşam yemeğine kadar tüm ipuçlarını takip etmek zorunda kalan Robert ve Sophie, bu yolculuğun sonunda ikisinin de şok olacağı bir sonuca gideceklerdir. Sonunda ne olacağını söylemek istemiyorum. Spoiler yememek için sizde araştırma yapmadan direkt filmi izleyin.

Da Vinci Şifresi Benzeri Filmler


Eğer Da Vinci Şifresi tarzı filmler arıyorsanız (yani macera ve bulmaca odaklı) "23 numara filmi" sayfasına göz atın. Ayrıca size önerilerim;

  • Büyük Hazine (2004)
  • Kızıl Nehirler (2000)
  • The Ninth Gate (1999)
  • Büyük Hazine: Sırlar Kitabı (2007)
  • Sherlock Holmes (2009)
  • Zindan Adası (2010)
  • Kehanet (2009)
  • Oyun (1997)

Da Vinci Şifresi Gerçek mi


Filmi izleyip bu soruyu soran bir kitle var. Haklılar çünkü filmin sonunda meydana çıkan bir gerçek var. Yani baş karakterlerden birisi kayıp kan olarak lanse ediliyor. Ancak sizinde tahmin edebileceğiniz gibi bu aslında bir kurgudur ve film içerisinde (aslında filmin kitabında bulunan) bulunan bazı tarikatlara meşrutiyet ve gizem kazandırmak için uygulandığınızı düşündüğüm bir kurmaca... fazlası değil.

da vinci şifresi neveu ve silas

da vinci şifresi neveu ve teabing

da vinci şifresi neveu, langdon ve teabing

Yorum Gönder

0 Yorumlar