Lee Dong-wook Tv Dizileri, Filmleri, Eşi

Lee Dong-wook, Güney Koreli bir oyuncu ve modeldir. En çok My Girl, Scent of a Woman, Goblin, Life ve Tale of the Nine Tailed gibi televizyon dizilerindeki rolleriyle tanınır. Ayrıca Produce X 101 ve Because I Want to Talk gibi çeşitli programlarda sunuculuk yapmıştır.

Lee Dong-wook

Lee Dong-wook, 6 Kasım 1981'de Seul'de doğdu. Çocukluğundan beri oyuncu olmak istiyordu ve lise yıllarında tiyatro kulübüne katıldı. Üniversitede oyunculuk eğitimi aldı ve 1999 yılında bir dergi için modellik yaparak kariyerine başladı.

Lee Dong-wook'un ilk önemli rolü, 2003 yılında yayınlanan Land of Wine adlı tarihi bir dizideydi. Ancak asıl çıkışını, 2005 yılında romantik komedi dizisi My Girl'da oynadığı Seol Gong-chan karakteriyle yaptı. Bu dizi, hem Kore'de hem de yurtdışında büyük bir popülerlik kazandı ve Lee Dong-wook'un ününü artırdı.

Lee Dong-wook dizileri

Lee Dong-wook, daha sonra Partner, Wild Romance, Hotel King ve Bubblegum gibi farklı türlerde dizilerde rol aldı. 2011 yılında Scent of a Woman dizisinde kanserli bir kadına aşık olan bir zengin adamı canlandırdı ve bu rolüyle hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden övgü aldı. Aynı yıl, Kore Ulusal Tiyatrosu'nda The Tragedy of Hamlet adlı oyunda Hamlet rolünü üstlendi.

2016 yılında Lee Dong-wook, fantastik bir dizisi olan Goblin'de ölüm meleği rolünü oynadı ve bu rolle yeni bir hayran kitlesi edindi. Dizideki kimyasıyla Gong Yoo, Yoo In-na ve Kim Go-eun ile birlikte büyük bir beğeni topladı. 2018 yılında Life adlı tıbbi bir dizide başrol oynadı ve ardından 2019 yılında ilk kez gerçeklik şovu sunucusu olarak Produce X 101 programında yer aldı.

Lee Dong-wook'un son projesi, 2023 yılında yayınlanan The Tale of  Nine Tailed 1938 adlı fantastik bir dizidir. Bu dizide dokuz kuyruklu bir tilki olan Lee Yeon karakterini canlandırmıştır. Dizideki partneri Jo Bo-ah ile arasındaki romantik sahneler çok konuşulmuştur.

Lee Dong-wook filmleri

Lee Dong-wook'un kişisel hayatına gelince, kendisi hiç evlenmemiştir. Ancak geçmişte bazı ünlülerle ilişkisi olduğu iddia edilmiştir. Bunlardan en bilineni, 2018 yılında kısa süreliğine çıktığı Girls' Generation grubundan Suzy'dir. Lee Dong-wook'un şu anda kimseyle çıkmadığı söylenmektedir.

Kore'nin en sevilen ve saygın oyuncularından biridir. Hem yeteneği hem de yakışıklılığıyla dikkat çeken Lee Dong-wook'un gelecekteki projeleri merakla beklenmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar