Morgan Freeman Filmleri [Filmografi]

Esaretin Bedeli
Esaretin Bedeli (1994)
Hapishanelerdeki dramı, şiddeti ve umudu işleyen bir film olan Esaretin Bedeli'nde Morgan Freeman "Red" karakterini canlandırmaktadır. 

Buradaki mahkumların tüm ihtiyaçlarını dışarıdan getirmeyi sağlayan bir simsar konumunda rol alan Freeman, aynı zamanda şartlı tahliye imkanı ile de buradan çıkmanın umudunu taşımaktadır. IMDB listelerinde hala birinci sıradaki konumunu koruyan bu filmi izlemenizi tavsiye ediyoruz.


Yedi (Se7en)
Yedi (Se7en)
Hıristiyanlık inancında 7 büyük ölümcül günah vardır. Bunlar sırasıyla; Açgözlülük, Şehvet, Kibir, Kıskançlık, Yıkıcılık, Tembellik ve Oburluktur. İşte tüm bu günahlara uygun olan kurbanları seçip, onlara yakışan şekilde yaşamlarına son veren acımasız bir seri katilin peşinde olan 2 dedektifi izleyeceğiz.

Deneyimli dedektif (Morgan Freeman) ile yeni yetme dedektif (Brad Pitt) bu seri katili yakalamanın bir yolunu bulabilecekler mi?


Son Macera (Going in Style)
Son Macera (Going in Style)
2017 yapımı bu filmde üç yaşlı kafadarın komedi ve hafif dram içeren hikayesi konu edinmiştir. Son zamanlarda Hollywood'un emektar oyuncularına bu tarz filmler çok fazla çekilmektedir.

Morgan Freeman'da bu modadan nasibini alarak, Son Macera diye Türkçe'ye çevrilen Going in style filminde kendisini başrol olarak bulmuştur. İzleyiciden geçer not alan filmi bence boş vaktinizde izleyebilirsiniz.


Aman Tanrım (2003)
Aman Tanrım (2003)
Jim Carrey'in başrolde oynadığı ve doğal olarak komedi ile dramın birleşiminden oluşan Aman Tanrım filminde Morgan Freeman sizce hangi karakterde rol almıştır? Cevap; TANRI!

Evet, siyahi peygamber olmamasına karşı mizahi bir yaklaşım göstermek istercesine senaristler Freeman'ın Tanrı rolünde oynatmışlar. Son derece keyifli ve düşündürücü bir film olan Aman Tanrım'ı hiç vakit kaybetmeden izlemenizi tavsiye ediyoruz.


Şimdi ya da Asla (2008)
Şimdi ya da Asla (2008)
Morgan Freeman ve Jack Nicholson gibi iki dev oyuncunun başrollerini oynadığı bu filmde, aynı hastanede tedavi gören iki kanser hastasının hayatta yapmak istedikleri şeyleri "Şimdi ya da Asla" diyerek ortaklaşa gerçekleştirmesini konu alıyor.

İzlerken son derece keyif alacağınız, dersler çıkaracağınız bir film olduğunu düşündüğümüz için özellikle genç arkadaşlarımızın izlemesini tavsiye ediyoruz.


Yenilmez (2009)
Yenilmez (2009)
Güney Afrika'nın Devlet Başkanı olan Nelson Mandela'nın hayatını konu alan Yenilmez filminde Morgan Freeman, Mandela rolünü üstlenmiştir.

Yardımcı oyuncu olarak da yine oyunculuğunu oldukça beğendiğim Matt Damon rol almıştır.


Kara Şövalye (2008)
Kara Şövalye (2008)
Batman filmlerine olan sempatimiz taa çocukluğumuzdaki o çizgi filmlere kadar dayanmaktadır. O yüzden Kara Şövalye serisi de bize aynı nostaljiyi ve heyecanı tattırabiliyor.

Morgan Freeman'ın Lucius Fox karakterini canlandırdığı bu filmi yine tercihleriniz arasına alabilirsiniz.


Sihirbazlar Çetesi (2013)
Sihirbazlar Çetesi (2013)
Bir suç çetesi oluşturmak isteyen Morgan Freeman, bunun için en iyi sihirbazlardan çete üyeleri seçer. 2013 yapımı ve suç / gerilim filmi olan Sihirbazlar Çetesi'ni kesinlikle izlemeniz gerekiyor.

Özellikle soygun ve suç odaklı filmlere ilginiz var ise, bu tam size göre bir film olacaktır.


Milyonluk Bebek (Million Dollar Baby)
Milyonluk Bebek (Million Dollar Baby)
Hem başrol hemde yönetmenliğini Clint Eastwood'un üstlendiği 2004 yapımı bu filmde, boksör bir kızın hayatı işleniyor.

Morgan Freeman'ın da başrolde olduğu Milyonluk Bebek, dram filmi sevenlerin beğenisine sunulmuş harika bir yapım olarak karşımıza çıkmıştır.


Kızları Öp (1997)
Kızları Öp (1997)
Son derece başarılı ve sürükleyici bir gerilim filmi sizleri bekliyor. Adli psikolog ve dedektif rolünde olan Morgan Freeman, günün birinde yeğeninin kaybolması ile birlikte bu davayı kendisinin üstlenmesi gerektiğini düşünür. Kendi içgüdülerine dayanarak araştırmayı sürdüren Alex Cross, halıyı kaldırdığında aslında ortada daha büyük bir pislik olduğunu fark edecektir.

Çünkü aynı yöntemle kaybolan başka kadınlarında olduğunu fark eder. Kurgu ve oyunculuk bakımından oldukça tatmin edici olan Kızları Öp filmini gönül rahatlığı ile tavsiye ediyoruz.

Bunların dışında daha sayısız filmde rol alan Morgan Freeman'ın filmleri için şöyle seri bir liste paylaşalım:

  • Bayan Daisy'nin Şoförü (1989)
  • Ruth & Alex (2014)
  • Wanted (2008)
  • Hep Yanındayım (1989)
  • Örümceğin Maskesi (2001)
  • Derin Darbe (1998)
  • Robin Hood: Hırsızların Prensi (1991)
  • Last Vegas (2013)
  • Aman Tanrım 2 (2007)
  • Affedilmeyen (1992)
  • Adanın Büyüsü (2012)
  • Zafer (1989)
  • Kod Adı: Olympus (2013)
  • Daha Yeni Başladık (2017)
  • Kızımı Kurtarın (2007)
  • Büyük Günahlar (2002)
  • Street Smart (1987)
  • Şüphe Altında (2000)
  • Sel (1998)
  • Tehdit (1995)
  • Düş Kapanı (2003)
  • Şanslı Slevin (2006)
  • Lucy (2014)

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. merhaba, morgan freeman son filmi hangisi oluyor acaba?

    YanıtlaSil
  2. going in style morgan freeman sayesinde baya güzeldi :)

    YanıtlaSil
  3. morgan freeman en iyi filmleri oynayan bir artisttir. sizinde belirttiğiniz gibi bu adamın ismini gördüğüm her filme bir şans veririm!

    YanıtlaSil
  4. ya morgan freeman hırsızlık filmi vardı bi tane ama ismini hatırlayamıyorum. bulamadım da internette. lütfen çok acil!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, bahsettiğiniz film "Son Oyun" olması lazım. Antonio Banderas ile birlikte oynamışlardı :) Orijinal ismi de "Thick as Thieves"

      Sil
  5. morgan freeman filmleri imdb sırasına göre bakıldığında zaten kalitesi ortaya çıkıyor. bu adam hiç mi kötü filmlerde oynamıyor yahu

    YanıtlaSil
  6. merhaba iyi çalışmalar. acaba sadece morgan freeman aksiyon filmleri başlıklı bir sayfa hazırlayabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  7. morgan freeman filmler ve tv şovları listesini de yapabilirseniz çok güzel olur. sağolun!

    YanıtlaSil

FilmReferans ailesine hoş geldin :) Burada yapacağın yorumlar, film analizlerimizin bir parçası olacaktır. Özellikle de senin gibi bizi takip eden / ziyaret eden diğer kullanıcılarımız için film ile ilgili ekstra bir bilgi olacağını unutma lütfen! Buna göre, yorumlarında (izlediysen) film hakkında ipuçlarını / fikirlerini ve (varsa) Spoiler verirken okuyucuyu uyarmayı ihmal etmemeni rica ediyoruz. Katkıların için de şimdiden teşekkürler ♥