Lee Jong-suk Filmleri, Dizileri ve Hayatı [Detaylı İnceleme]

Merhaba sevgili okurlar! Bugün sizlere Kore'nin en yakışıklı ve yetenekli aktörlerinden biri olan Lee Jong-suk'un filmleri, dizileri ve hayatı hakkında bilgiler vereceğim. Lee Jong-suk, 14 Eylül 1989'da Seul'de doğdu. Çocukluğundan beri oyuncu olmak isteyen Lee, 15 yaşında modellik yapmaya başladı. 2005 yılında Kore'nin en genç erkek modeli oldu. Modellik kariyerinin yanı sıra oyunculuk eğitimi de alan Lee, 2010 yılında ilk dizi rolünü "Prosecutor Princess" adlı dizide oynadı. Bu dizideki performansıyla dikkat çeken Lee, aynı yıl "Secret Garden" adlı popüler dizide de küçük bir rol aldı.

Lee Jong-suk

Lee Jong-suk'un asıl çıkışı ise 2012 yılında yayınlanan "School 2013" adlı dizide oldu. Bu dizide lise öğrencisi Go Nam-soon rolünü canlandıran Lee, hem arkadaşlık hem de rekabet içinde olduğu Park Heung-soo rolündeki Kim Woo-bin ile harika bir uyum yakaladı. Bu dizideki rolleriyle hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden övgü alan Lee ve Kim, en iyi çift ödülünü kazandılar. Ayrıca Lee, bu dizideki performansıyla ilk kez bir ödül töreninde en iyi yeni erkek oyuncu ödülünü aldı.

Lee Jong-suk filmleri

Lee Jong-suk'un kariyerindeki diğer önemli diziler arasında "I Can Hear Your Voice" (2013), "Doctor Stranger" (2014), "Pinocchio" (2014), "W" (2016), "While You Were Sleeping" (2017) ve "Romance is a Bonus Book" (2019) sayılabilir. Bu dizilerde farklı karakterleri başarıyla canlandıran Lee, hem romantik komedi hem de gerilim türlerinde kendini gösterdi. Ayrıca Lee, bu dizilerde Park Shin-hye, Han Hyo-joo, Bae Suzy ve Lee Na-young gibi ünlü aktrislerle başrolü paylaştı.

Lee Jong-suk dizileri

Lee Jong-suk'un filmleri de dizileri kadar ilgi çekici ve başarılıdır. Lee, ilk sinema filmi olan "Ghost" (2010) ile başladığı film kariyerine "R2B: Return to Base" (2012), "No Breathing" (2013), "Hot Young Bloods" (2014), "The Face Reader" (2013), "V.I.P." (2017) ve "The Hymn of Death" (2018) gibi filmlerle devam etti. Bu filmlerde de farklı türlerde ve rollerde izleyici karşısına çıkan Lee, oyunculuk yeteneğini kanıtladı.

Lee Jong-suk'un hayatı da filmleri ve dizileri kadar renkli ve ilginçtir. Lee, oyunculuk dışında da pek çok alanda yeteneklidir. Örneğin Lee, piyano çalmayı çok sever ve iyi bir piyanisttir. Ayrıca Lee, İngilizce ve Çince bilmektedir. Lee'nin hobileri arasında spor yapmak, fotoğraf çekmek ve seyahat etmek vardır. Lee'nin en sevdiği yemek ise tavuk bududur. Lee'nin hayvan sevgisi de çok büyüktür. Lee'nin iki köpeği vardır: Leon ve Bobby.

Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. Lee Jong-suk’un yeni dizisi Big Mouth’u izliyorum ve çok beğeniyorum. Bu dizide, başarısız bir avukat olan Park Chang-ho’yu oynuyor. Bu rol, onun önceki rollerinden çok farklı ve zorlayıcı. Ama o, bu rolü de çok iyi yapıyor. O, hem komik hem de gerilimli sahnelerde çok etkileyici. O, bu dizide de bana çok şaşırtıyor ve heyecanlandırıyor.

    YanıtlaSil
  2. Lee Jong-suk’un yeni dizisi Big Mouth’un posterini gördünüz mü? O posterde o kadar yakışıklı ve karizmatik görünüyor ki, kalbim duracak gibi oldu. O posteri duvarıma asmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Lee Jong-suk, benim en sevdiğim Koreli oyuncu. O, hem çok yakışıklı hem de çok yetenekli. O, her rolüne çok iyi uyum sağlıyor ve duygularını çok iyi ifade ediyor. O, hem komik hem de dramatik sahnelerde çok başarılı. O, bana her zaman mutluluk ve ilham veriyor. Onun hayranı olmaktan çok mutluyum ve ona her zaman destek olacağım.

    YanıtlaSil

FilmReferans ailesine hoş geldin :) Burada yapacağın yorumlar, film analizlerimizin bir parçası olacaktır. Özellikle de senin gibi bizi takip eden / ziyaret eden diğer kullanıcılarımız için film ile ilgili ekstra bir bilgi olacağını unutma lütfen! Buna göre, yorumlarında (izlediysen) film hakkında ipuçlarını / fikirlerini ve (varsa) Spoiler verirken okuyucuyu uyarmayı ihmal etmemeni rica ediyoruz. Katkıların için de şimdiden teşekkürler ♥