Morgan Freeman Kimdir ve Hayatı

Bir filmde afiş çok önemlidir öyle değil mi? Yani sadece grafik kurgudan bahsetmiyorum, oyuncu kadrosundan söz ediyorum. Afişe baktığımızda gördüğümüz isimler filme "Gel.. gel!" demelidir. İşte Morgan Freeman'ın rol aldığı her film izleyiciye bu mesajı rahatlıkla verebilmektedir. Şahsen ben kendisinin ismini gördüğüm her filme rahatlıkla şans verebilirim. Konusu ve kalitesi hakkında hiç fikrim olmasa bile...

Morgan Freeman Kimdir

1 Haziran 1937 tarihinde dünyaya gelmiş olan Freeman'ın sahip olduğu ödül sayısı da bir o kadar fazladır. İsmini pek çok film ile anabileceğimiz Morgan Freeman'ın en bilinen ve efsane olan filmi hiç şüphesiz "Esaretin Bedeli"dir.

Morgan Freeman Kimdir

Amerika'nın Missisippi eyaletinde dünyaya gelen Freeman, 12 yaşında iken katılmış olduğu bir drama yarışmasında birincilik kazanmıştır. Bu başarısıyla da yerel bir radyo programında konuk olarak ağırlanmıştır.

Morgan Freeman Kimdir

Sonraki yıllarda tiyatro oyunlarında da kendini göstermeye başlayan Morgan, ilk defa ciddi bir filmde boy göstermiştir. Bu filmin adı Who Says I Can't Ride a Rainbow idi ve 1971 yılında çekilmişti.

Morgan Freeman Kimdir

Ancak Morgan Freeman'ın Amerika çapında ünlenmesini sağlayacak olan TV programı "The Electric Company" olmuştu.

Bu noktadan sonra film hayatı çeşitlenen ve çoğalan Freeman'ın rol aldığı filmlerin listesi için tıklayınız: (Morgan Freeman Filmleri)

Yorum Gönder

0 Yorumlar